Spring naar inhoud

Geschiedenis

Direct na de kerstboomverbranding in 1992 groeide bij Willemien Verhoeven✝ de verbazing dat een dorpje als De Mortel een Carnavalsbal voor de jeugd organiseerde, maar dat grote broer Gemert dat blijkbaar niet voor elkaar kreeg… 

Met deze constatering kwam Willemien met Maarten van Hout van het voormalig Sociaal Cultureel Werk Gemert en Mary Verbrugge toenmalig voorzitter van de Drumknaauwers in contact en werd er in hoog tempo doorgepakt…

Binnen èèn week had Willemien de zegen van Pastoor Hogema om de toenmalige Sint Jozefkerk aan het Pastoor Poellplein hiervoor te mogen gebruiken. Stonden er een 30-tal vrijwilligers klaar, veelal op straat en via de krant “geronseld”. En was er een discotheek van Harrie Zinken geregeld.

De eerste avond waren er een 70 kinderen, na wat reclame ontsteeg het aantal de 100. Om 10 jaar later de 450 kinderen per avond aan te tikken!!!  

In 1998 werd de Sint Jozefkerk aan de firma van de Mosselaar verkocht met de gedachte om er in de toekomst een rouwcentrum in te vestigen. Deze bestemming bleek het niet te gaan halen en resulteerde in het jaar dat Tienercarnaval een tiener werd (2002) tot afgrijzen van de Tienercarnaval vrijwilligers tot de sloop van de Sint-Jozefkerk, liefkozend ’t Kerkske genoemd. Jumbo werd de nieuwe eigenaar van de grond en laat er nu haar klanten op parkeren…

Het Aardbeienhof aan de Koksedijk bood in 2003 tijdelijk onderdak aan Tienercarnaval om een jaar later in de huidige locatie “De Eendracht” de deuren vol trots voor de Gemertse jeugd te mogen openen!

In 2017 bestond Tienercarnaval 25 jaar. De lokale omroep (Gemert Centraal) maakte hierbij onderstaande sfeerimpressie.

Tienercarnaval draait op een constante groep enthousiaste vrijwilligers, waarvan er een 5 tal zelfs nog van het eerste uur zijn! Deze vrijwilligers waren de ouders van de tieners van toen!

Tienercarnaval houd geen receptie of feestavond, maar doet waar ze goed in is … een gezellig carnavalsfeest organiseren voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar in De Eendracht.

Posters

Elk jaar worden er in Gemert en omstreken posters verspreid om Tienercarnaval onder de aandacht te brengen. Hier een greep uit de geschiedenis van alle posters.