Spring naar inhoud

Willemien, oprichtster Tienercarnaval overleden

Op 28 januari 2021 is de oprichtster van Tienercarnaval Gemert, Willemien Verhoeven-Donkers, na een kort ziekbed overleden.

Op 28 januari 2021 is de oprichtster van Tienercarnaval Gemert, Willemien Verhoeven-Donkers, na een kort ziekbed overleden.

Na de kerstbomenverbranding in 1992 is Willemien aan de slag gegaan om een jeugdcarnaval op te zetten voor de kinderen in Gemert en omgeving. Binnen één week had ze een locatie, een discotheek en een 30 tal vrijwilligers opgetrommeld en was het jeugdcarnaval geboren.

In 1992 werd het eerste jeugdcarnaval gevierd in de Sint Jozefkerk in Gemert, dit begon met 70 kinderen, maar groeide binnen 10 jaar uit naar 450 carnaval vierende kinderen.

Haar prestatie met het Tienercarnaval is niet onopgemerkt gebleven. In 2002 kreeg zij de carnavals onderscheiding "Het Drumknaauwerke" voor haar inzet in het gimmerse carnaval.

Ondertussen bestaat Tienercarnaval Gemert al ruim 28 jaar en ondanks dat haar gezondheid achteruit ging was Willemien nog altijd aanwezig. In 2020 heeft zij samen met haar dochter en kleindochter het Tienercarnaval nog officieel geopend.

De dochter en zoon van Willemien zijn ondertussen ook betrokken bij de organisatie van Tienercarnaval en zullen haar doel dan ook voortzetten, carnaval voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar.

Naast Tienercarnaval heeft Willemien zich voor verschillende activiteiten in Gemert ingezet, zo was ze 25 jaar actief bij de KinderVakantieWeek, heeft ze meegeholpen bij Jeugddisco Footloose en was ze actief op de Swildensschool en Komschool.

Willemien is op de 28 januari 2021 overleden op de leeftijd van 66 jaar, ze laat haar man en 2 kinderen en kleinkinderen na.